193.Καλοκαίρι:Αερ/κές Εκδ/μές-Από Αθήνα-ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ»ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΙνδονησία - 15 ημέρες (VERST-00)1-193

Τιμή(από):0.00

VERST-00

 

 

Ρωτήστε μας για Τιμές και Αναχωρήσεις του 2018

 

 

 

 

 

Μεγαλη Ινδονησια

ΣΟΥΜΑΤΡΑ- ΙΑΒΑ- ΣΟΥΛΑΒΕΖΙ (ΚΕΛΕΒΗ)- ΤΟΡΑΓΙΑΣ- ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΟ ΒΟΡΝΕΟ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

 

Αναχωρήσεις: 

 

                                                                   15 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ταυτότητα Προορισμού

 

Η Ινδονησία είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 17.508 νησιά στα οποία κατοικεί ένα μεγάλο πλήθος φυλετικών ομάδων με διαφορετικές δοξασίες, ήθη κι έθιμα. Πυκνά κι απροσπέλαστα δάση, βουνά καλυμμένα από τροπική ζούγκλα, καταρράκτες, ορυζώνες, φυτείες καουτσούκ και κακάο, ηφαίστεια, παραλίες με φοίνικες, βαθιά γαλάζια νερά σε συνδυασμό με τις πρωτόγονες φυλές και την εξωτική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν το μοναδικό αυτό ταξίδι. Ένα εξαιρετικό ταξίδι στη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΕΝΤΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μεντάν, την πρωτεύουσα της εξωτικής Σουμάτρας, που είναι ένα από τα πιο παρθένα νησιά της Ινδονησίας.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΝΤΑΝ - ΠΑΡΑΠΑΤ (ΣΟΥΜΑΤΡΑ)

Άφιξη στο Μεντάν και οδική αναχώρηση για το Παραπάτ, ένα εκπληκτικό ορεινό θέρετρο, το οποίο βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, στις όχθες της πιο όμορφης λίμνης του κόσμου, της Τόμπα. Η διαδρομή μέχρι εκεί μας κόβει την ανάσα μέσα από τις ατέλειωτες φυτείες καουτσούκ και κακάο.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΠΑΤ (ΣΑΜΟΣΙΡ)

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Σαμοσίρ, που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Τόμπα και που κατοικείται από τις μέχρι πρόσφατα ανθρωποφάγες φυλές Μπατάκ. Μια εμπειρία πραγματικά ανεπανάληπτη, αφού ο τοπικός ξεναγός μας έχει προπάππο κανίβαλο και μας εξηγεί λεπτομερώς πώς επιζούσαν οι πρόγονοί του. Στο Τομόκ θα δούμε τους τάφους των βασιλέων, στην Αμπαρίτα τα μονολιθικά τραπέζια και στο Σιμανίντο θα θαυμάσουμε παραδοσιακούς χορούς των Μπατάκ. Για το βράδυ έχουμε δείπνο με παράσταση παραδοσιακών τροβαδούρων της Τόμπα.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΠΑΤ – ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ

Σήμερα θα συνεχίσουμε οδικώς τη διείσδυσή μας στα εξωτικά μέρη και τις παραδεισένιες ομορφιές της Σουμάτρας. Στη διαδρομή μας προς το Μπεραστάζι θα δούμε το παλάτι του τελευταίου βασιλιά των Μπατάκ, πολλά παραδοσιακά χωριά, καθώς και τα ηφαίστεια Σινάμπο και Σιμπαγιάκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μπεραστάζι. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ – ΜΕΝΤΑΝ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ

(Εκπαίδευση Ουραγκοτάγκων)

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στις πιο κρυφές ομορφιές της Σουμάτρας. Αφήνουμε το Μπεραστάζι και κατευθυνόμαστε προς το Μεντάν, την πρωτεύουσα της Σουμάτρας, όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα έρθουμε σε επαφή με την Ολλανδική, Αγγλική, Κινέζικη και Μαλαισιανή αρχιτεκτονική της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την τροπική ζούγκλα του Μποχορόκ. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε απέραντες φυτείες από καουτσούκ, κακάο και φοινικόδεντρων. Με την άφιξή μας στο Μποχορόκ θα επισκεφθούμε το δάσος με τους ουραγκοτάγκους που εκπαιδεύονται κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζούγκλας πριν αφεθούν ελεύθεροι σ΄ αυτήν. Διαμονή σε απλά καταλύματα δίπλα στο ποτάμι. Στο Μποχορόκ απολαύστε κολύμπι στον ομώνυμο ποταμό και στους καταρράκτες και θαυμάστε για άλλη μια φορά την άγρια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΧΟΡΟΚ – ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω σταθμού για Τζογκτζακάρτα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδονησίας, τη "Φλωρεντία της Ινδονησίας". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Και στη συνέχεια επίσκεψη του μεγαλύτερου Βουδιστικού Ναού του κόσμου, του Μπορομπουντούρ, που κατασκευάσθηκε κατά τον 9ο αιώνα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα που χρειάσθηκαν 700.000 κυβικά πέτρας για να κτιστεί. Η Ουνέσκο ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Κοντά βρίσκονται οι ναοί Μεντόντ και Ραουόν. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στο Ναό Πραμπανάν, τον πιο όμορφο Ινδουιστικό Ναό της Ινδονησίας. Επιστροφή στη Τζογκτζακάρτα. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΓΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΜΑΚΑΣΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη και την πρωτεύουσά του, το Μακασσάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το κάστρο Ρόττερνταμ, τον κήπο με τις ορχιδέες κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΚΑΣΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ) – ΡΑΝΤΕΠΑΟ (ΤΟΡΑΓΙΑΣ)

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή των Τάνια Τοράγια, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Κατά την περίπου 8ωρη συναρπαστική διαδρομή μας στην ενδοχώρα της Κελέβης θα σταματήσουμε σε πολλά σημεία για επισκέψεις και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο Ραντεπάο, που βρίσκεται στην καρδιά της γης των Τοράγιας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΝΤΕΠΑΟ

Η σημερινή ημέρα θα μας φέρει κοντά στην κουλτούρα των Τοράγιας για να γνωρίσουμε τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους. Κατά την ολοήμερη εκδρομή μας θα επισκεφθούμε διάφορα χωριά της γύρω περιοχής, όπως το Λέμο, τη Λόντα, το Κάτε Κεσού που είναι διάσημο για τα ξυλόγλυπτά του και το Σαντάν που είναι κέντρο υφαντικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΝΤΕΠΑΟ – ΜΑΚΑΣΣΑΡ – ΜΠΑΛΙΚΠΑΠΑΝ (ΒΟΡΝΕΟ) – Κρουαζιέρα στον ποταμό Μακαχάμ

Επιστροφή στο Μακασσάρ και πτήση για Βόρνεο και συγκεκριμένα για την πόλη Μπαλικπαπάν. Άφιξη και στη συνέχεια επιβίβαση σε ειδικές πλοία – σπίτια για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μακαχάμ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΧΑΚΑΜ – ΜΟΥΑΡΑ ΜΟΥΝΤΑΪ – ΜΑΝΚΟΝΓΚ – ΜΑΧΑΚΑΜ – ΤΕΝΓΚΑΡΟΝΓΚ

Η κρουαζιέρα μας συνεχίζεται. Θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Μουάρα Μουντάι να δούμε από κοντά την ζωή των ντόπιων. Στη συνέχεια επιβίβαση σε μηχανοκίνητα κανώ διασχίζουμε τον ποταμό Όχονγκ φθάνοντας στο χωριό Μανκόνγκ. Με την άφιξη ακολουθεί το θερμό καλωσόρισμα από τους ντόπιους με μια τελετή χορού. Επιστροφή στα πλοία μας και απόπλους για το Τενγκαρονγκ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΝΓΚΑΡΟΝΓΚ – ΛΟΑΓΙΑΝΑΝ – ΜΠΑΛΙΚΠΑΠΑΝ

Μετά το πρωινό μας στο πλοίο, θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Τενγκαρόνγκ, το βασιλικό νεκροταφείο και μουσείο Κεντανεγκάρα. Επιστροφή στα πλοιάρια και απόπλους για την Λοαγιανάν, μέρος στο οποίο η υπέροχη κρουαζιέρα μας τελιώνει. Γεύμα και μεταφορά μέχρι το ξενοδοχείο μας στο Μπαλικπαπάν. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙΚΠΑΠΑΝ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 2 – 3 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για την έκδοση βίζας Ινδονησίας απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και μία φωτογραφία.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Αεροπορικά εισιτήρια

-Ξενοδοχεία 4*,5* ή τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή ( 2 ) Διανυκτερεύσεις σε πλοιάρια – σπίτια κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, με πολύ στοιχειώδες ανέσεις.

-Ημιδιατροφή

-Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

-Τοπικός ξεναγός

-Έλληνας αρχηγός

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης

-Ταξιδιωτική τσάντα Versus

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Φόροι

-Βίζες

-Φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων): 65 €, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

-Τοπικοί φόροι που πληρώνονται στην Ινδονησία περίπου 10 δολλάρια

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1) Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ. Από 1/1/2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήριό νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο, και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.

2) Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

3) Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας πρέπει να ρωτήσουν την αντίστοιχη πρεσβεία

για το αν χρειάζονται βίζα η όχι. Το γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

4) Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο σας έχει ισάριθμες με τις χώρες που θα επισκεφτείτε

κενές σελίδες.

 

 

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Τυχόν απορία σας θα πρέπει να συζητηθεί με το τμήμα πωλήσεων. Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Aν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητείστε να σας αποσταλούν. Συμμετοχή δηλώνετε καταθέτοντας το ποσό των 500€ σαν προκαταβολή. Μπορείτε να συμμετέχετε σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων, αν το επιθυμείτε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η προκαταβολή δεν μπαίνει στο πρόγραμμα των άτοκων δόσεων, αλλά πρέπει να δοθεί μετρητοίς ή με κάρτα εφάπαξ (χωρίς δόσεις).

 

Επί των τιμών θα έχετε και έκπτωση-προσφορά του :   "ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ  Travel"Για περισσότερες πληροφορίες - Ανοίξτε τα σχετικά Αρχεία παρακάτω