191.Καλοκαίρι:Οδικές Εκδρ. εξ/κού απο Αθήνα-ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ»ΤΟΥΡΚΙΑΠερισσότερες φωτογραφίεςΠερισσότερες φωτογραφίες

Εφεσο - Πέργαμο - Αιβαλί - Τροία - 9 ημέρες (ZO-55)1-191

Τιμή(από):0.00

ZO-55

 

 

Ρωτήστε μας για Τιμές και Αναχωρήσεις του 2018

 

 

Εφεσο - Πέργαμο - Αιβαλί - Τροία - 9 ημέρες

 

1η ημέρα : (500 χλμ.) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

 

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 13.00 για Λαμία, Λάρισα, Θεσ/νικη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

 

 

2η ημέρα : (620 χλμ.) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05.00 για Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. Έλεγχος στα σύνορα των Κήπων και μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος, στο μεθοριακό σταθμό των Υφάλων. Διέλευση, άφιξη το απόγευμα στην Κων/πολη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο.

 

 

 3η ημέρα : (100 χλμ.) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Επίσκεψη, προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, επίσκεψη στο ναό του Αγ. Γεωργίου και συνεχίζουμε για τον Βυζαντινό ιππόδρομο και τον Αιγυπτιακό οβελίσκο. Ακολούθως, επισκεπτόμαστε το Μπλε τζαμί και την Αγία Σοφία, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Συνεχίζουμε προαιρετικά με μια πλωτή περιήγηση στο μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

 

 

4η ημέρα : (150 χλμ.) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΥΣΑ

 

Επίσκεψη στο παλάτι του Ντολμά Μπαξέ (χτισμένο σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό, μας εντυπωσιάζει με τη χλιδή και τη μεγαλοπρέπεια του). Αναχώρηση για Προύσα. Περνώντας από την Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου, που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, με φεριμπότ φτάνουμε απέναντι στη Γιάλοβα και σε λίγη ώρα στην Προύσα, Τακτοποίηση στο ξεν/χείο.

 

 

5η ημέρα : (320 χλμ.) ΠΡΟΥΣΑ - ΣΜΥΡΝΗ

 

Επίσκεψη στο μνημείο του γνωστού μας Καραγκιόζη και στο περίφημο Ούλου Τζαμί με τους 20 τρούλους και στη συνέχεια ελεύθεροι στην αγορά με τα ξακουστά μεταξωτά προσόψια, τα καλύτερα που υπάρχουν. Ξεκινάμε για την πολυτραγουδισμένη Σμύρνη, περνώντας από τη λίμνη Απολλωνιάδος και Θυάτειρας. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολούθως βραδινή περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης(παραλιακή λεωφόρος, Κορδελιό, Μπουρνόβα, Ελληνική συνοικία Αλσετζάκ).

 

 

6η ημέρα : (200 χλμ.) ΣΜΥΡΝΗ (Έφεσος - Κουσάντασι)

 

Αρχίζουμε με οδική περιήγηση, στην πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη. Θα δούμε την παλιά ελληνική συνοικία του Αλσαντζάκ με το γραφικό πεζόδρομο της Σμύρνης, το ιστορικό Κορντόν. Κατευθυνόμαστε στην εθνική οδό, που μας οδηγεί στο Σέλτζουκ, την κωμόπολη που φιλοξενεί το Σπίτι της Παναγίας στην κορυφή του παρακείμενου λόφου. Αφού το επισκεφθούμε, συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, τον πλέον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Τελειώνοντας από κει, επισκεπτόμαστε, μέσα στην κωμόπολη του Σέλτζουκ, τα ερείπια της Βασιλικής όπου φυλασσόταν το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστή. Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από τη Σάμο, ένα από τα πιο τουριστικά και εξελισσόμενα μέρη της Τουρκίας. Έχουμε ελεύθερο χρόνο εκεί και επιστρέφουμε το βράδυ στη Σμύρνη.

 

 

7η ημέρα : (230 χλμ.) ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΪΒΑΛΙ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

 

Αναχώρηση για την αρχαία Πέργαμο, επίσκεψη στις αρχαιότητες και συνεχίζουμε για το πολύπαθο Αϊβαλί. Ελεύθεροι στην αγορά και αναχώρηση για Τσανάκαλε. Τακτο- ποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

 

 

8η ημέρα : (500 χλμ.) ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΙΑ - ΚΗΠΟΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Επίσκεψη - περιήγηση στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας (το αρχαίο Ίλιον), όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη, το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου και ξεκινάμε για Δαρδανέλια. Διέλευση από τα σύνορα των Κήπων, γεύμα εξ ιδίων στην Αλεξανδρούπολη. Άφιξη νωρίς το βράδυ στην πόλη μας.

 

 

9η ημέρα : (500 χλμ.) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

 

Προετοιμασία και αναχώρηση για Λάρισα, Λαμία, Αθήνα.

&

Περισσότερες φωτογραφίες και αρχεία