193.Καλοκαίρι:Αερ/κές Εκδ/μές-Από Αθήνα-ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ»ΑΙΓΥΠΤΟΣΑίγυπτος - Κάιρο - Αλαξάνδρεια - 5 ημέρες (PYR-02)1-193

Τιμή(από):0.00

PYR-02

Ρωτήστε μας για Τιμές και Αναχωρήσεις του 2018

 

 

5ήμερο για ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  

 
Η εκδρομή μας αυτή είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο. Τη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, την πόλη που αποτελεί την καρδιά του Αραβικού Κόσμου! Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, τα αμέτρητα επιβλητικά αξιοθέατα και τη σύγχρονη ζωή! Μια πραγματικά ιδανική συνάντηση της εξωτικότητας και της μαγείας της Ανατολής, με την εμπειρία και τις τεχνολογικές γνώσεις της Δύσης! Το Αιγυπτιακό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα! Το Ισλαμικό Μουσείο, με τις μοναδικές συλλογές της Ισλαμικής τέχνης! Το Τζαμί-Πανεπιστήμιο AlAzhar, που χρίστηκε τους πρώτους χρόνους της καθιέρωσης του Ισλαμισμού! Το Κοπτικό Μουσείο, που περιέχει συλλογή Χριστιανικών αντικειμένων και εικόνων του Αιγυπτιακού Χριστιανισμού! Η Ακρόπολη «Saladin», το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων Ισλαμικών χρόνων! Το ανεπανάληπτο παζάρι KhanElKhalili! Ο πανύψηλος (187 μέτρα) Πύργος του Καΐρου! Και ακόμα, οι Πυραμίδες και η Σφίγγα της Giza, η κλιμακωτή Πυραμίδα του Ζόσερ στη Σαχάρα. Ένα ανεξάντλητο, νοσταλγικό παρελθόν, που περιμένει τον επισκέπτη, γεμάτο μυστήριο, σοφία και επιβλητικότητα.
 
 ΗΜΕΡΑ 1η: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ
 
Σας καλωσορίζουμε στο... Αλ Καχίρα ή αλλιώς στο Κάιρο, την πόλη των χιλίων μιναρέδων και πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Μετά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μεταφερόμαστε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση, σας προτείνουμε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας μία πρώτη γνωριμία με το Κάιρο, με μία δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας εντυπωσιακό φολκλορικό σόου. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
 
 ΗΜΕΡΑ 2η: ΚΑΪΡΟ
 
Η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο θα ξεκινήσει με το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, το οποίο χτίστηκε το 1900 και στεγάζει πάνω από 120.000 εκθέματα. Μπορείτε να θαυμάσετε τα μοναδικής αξίας ευρήματα από τους τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων και των Βασιλισσών καθώς και τα απαράμιλλης ομορφιάς κτερίσματα από τον μόνο τάφοπου βρέθηκε ασύλητος, τον τάφο του Φαραώ Τουτ Ανκ Αμόν. Από το Αρχαιολογικό Μουσείο θα μεταφερθούμε στις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας, που αποτελούν ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου. Εκεί, εκτός από τις πυραμίδες, θα θαυμάσουμε το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού και πρόσωπο που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο του Καΐρου. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με το πολύβουο και γεμάτο χρώματα παζάρι, το Χαν Ελ Χαλίλ, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για περιπάτους και ψώνια. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
 
 ΗΜΕΡΑ 3η: ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΪΡΟ
 
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος, η οποία απέχει από το Κάιρο 242 χλμ. Στην περιήγησή μας εκεί, θα δούμε την Ελληνική Παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη και το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του φάρου της Αλεξάνδρειας. Θα επισκεφθούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, καθώς και το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος έλληνας ποιητής Καβάφης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στους πανέμορφους κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ και θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Η εκδρομή μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 ΗΜΕΡΑ 4η: ΚΑΪΡΟ

Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη στο Κάιρο για να την διαθέσετε όπως επιθυμείτε ή για προαιρετικές εκδρομές. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
 
 Ημέρα 5η: ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ
 
Ημέρα αναχώρησης. Αφήνουμε το Κάιρο γεμάτοι νέες εικόνες κι εμπειρίες. Θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για Αθήνα.
 

 Περιλαμβάνονται:

 

Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή.
Ξενοδοχεία με πρωινό όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο.
Γεύματα όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο.
Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί.
Επαγγελματίες διπλωματούχοι ξεναγοί.
Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
Ταξιδιωτικά έντυπα /χάρτες.
Ταξιδιωτική ασφάλεια.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Τσάντα του γραφείου μας.
 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

Φόροι αεροδρομίων.
Βίζα Αιγύπτου.
Φιλοδωρήματα (πληρωτέα εκεί).
Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή.
Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται.
 

Γενικές σημειώσεις:

 

Το ανωτέρω πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική ή αντίθετη ροή.
Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο το εκδίδετε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε.
 
 
  • Αναχωρήσεις: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή & Δευτέρα     
 
Τιμή κατ’ άτομο      5*Pyramisa   5*Marriott    5*Hyatt

Α΄ Περιόδου

 

Δίκλινο                         
Μονόκλινο                     
Φόροι αεροδρομίων
 

Τιμήκατάτομο      5*Pyramisa   5*Marriott     5*Hyatt

 

 

Β΄ Περιόδου

 

Δίκλινο                      
Μονόκλινο                    
Φόροι αεροδρομίων
 
- Από και προς Θες/νίκη πετάτε με την Aegeanδωρεάν.
Από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος με επιβάρυνση120 € με Aegeanσε συνδυασμό με Egyptairή με επιβάρυνση 60 € με πτήσεις Ολυμπιακής σε συνδυασμό με Egyptair.

- Για τις εκδρομές με αναχώρηση Κυριακή έκπτωση 50 € το ζευγάρι.

Επί των τιμών θα έχετε και έκπτωση-προσφορά του :   "ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ  Travel"