193.Καλοκαίρι:Αερ/κές Εκδ/μές-Από Αθήνα-ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ»ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣΑγιοι Τόποι - 5 Ημέρες. (Trav-20)1-193

Τιμή(από):0.00

Trav-20

 

Ρωτήστε μας για Τιμές και Αναχωρήσεις του 2018

 


 Άγιοι Τόποι, 5 Ημέρες

Προορισμός: Ισραήλ
Είδος Εκδρομής: Ομαδικά Ταξίδια
Διάρκεια: 5 Ημέρες
Προμηθευτής:  Τιμή:
Επόμενη Αναχώρηση:  
 
Μεταφορικό Μέσο: • Αεροπορική
Κατηγορία Ξενοδοχείου: • 4*
 
Πρόγραμμα εκδρομής


1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΤΑΦΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ - ΠΑΛΑΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΓΟΛΓΟΘΑΣ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  και αναχώρηση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και αναχώρηση για Ιερουσαλήμ . Άφιξη στην Ιερουσαλήμ όπου θα  ξεκινήσει η ξενάγηση μας στην Παλιά Πόλη από την Πύλη του Δαυίδ. Θα κατηφορίσουμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο του Ιησού, το Ναό της Αναστάσεως, το παρεκκλήσιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης την Αγία Αποκαθήλωση, το Γολγοθά και  άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου σήκωσε ο Χριστός το Σταυρό, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, κατοικία του Ρωμαίου ηγεμόνα Πιλάτου. Κατόπιν  θα επισκεφθούμε τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το σπίτι της Αγίας Άννης  και θα καταλήξουμε στην Πύλη του Αγίου Στεφάνου . Εφ’ όσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα επισκεφθούμε τοΠατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Μετά  το πέρας της ξενάγησης θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση .Χρόνος ελεύθερος.


2η Μέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΜΟΝΗ ΑΓ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ - ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ - ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ - ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ


Μετά το πρωινό θα προσκυνήσουμε το Ναό της Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Χριστός καθώς και το Σπήλαιο  που φυλάσσονται τα κρανία των σφαγιασθέντων νηπίων  από τον Ηρώδη.Θα επισκεφθούμε επίσης το Ιερό Προσκύνημα των Ποιμένων-το Δόξα εν Υψίστοις- όπου πήραν το μήνυμα της γέννησης από τους αγγέλους οι βοσκοί. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος τους. Προαιρετικό προσκύνημα για τους άνδρες η Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ακολουθεί  προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.  Θα επισκεφθούμε στην Ιερουσαλήμ το  Όρος των Ελαιών, όπου προσευχήθηκε ο Χριστός. Θα συνεχίσουμε για τη Γεσθημανή, όπου  θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας. Θα επισκεφθούμε ακόμα τον Τάφο του Δαυίδ, το Υπερώον, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αργότερα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι το ωραιότερο και αρχαιότερο μοναστήρι του Ελληνο-ορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Εκεί φύτεψε ο Λωτ το δένδρο από το οποίο έγινε  ο Σταυρός του Χριστού.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση..

3η Μέρα: Έρημος Ιορδάνη – Άγιος Γεώργιος Χοτζεβίτης  – Ιεριχώ – Σαραντάριο Όρος – Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης


Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα Ορθόδοξα Μοναστήρια στην Έρημο του Ιορδάνη, αρχίζοντας από την Ιερά Μονή  του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτη στα μέσα του 4ου αιώνα στη δυτική όχθη του χειμάρρου Αίν-Φάρα, ο Άγιος Χαρίτωνας έχτισε την πρώτη του Λαύρα και εισήγαγε τον  μοναχισμό στην Αγία Γη. Από τον Άγιο  Γεώργιο το Χοτζεβά μεταφέρθηκε  η εικόνα της Παναγίας στην Αμοργό, στο ομώνυμο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Το μοναστήρι συνδέθηκε με τη σπηλιά όπου ασκήτεψε ο Προφήτης Ηλίας για 3 χρόνια και 6 μήνες τρεφόμενος από τον κόρακα.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στην Ιεριχώ τον Ιερό Ναό του  Προφήτη Ελισσαίου, τον οποίο έχτισε ευσεβής Χριστιανός από την Αγιάσο της Λέσβου, όπου και η  συκομωρέα του Ζακχαίου. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος όπου νήστεψε 40 ημέρες ο Χριστός και το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Ιεριχώ.Θα προσκυνήσουμε  επίσης την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πνευματικών μορφών του μοναχισμού στους Αγίους Τόπους. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή  Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Απόγευμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Γαλιλαία– Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Όρος Μακαρισμών – Ιορδάνης


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Γαλιλαία, για να επισκεφθούμε πρώτα το Όρος Θαβώρ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Ναζαρέτ και την Καπερναούμ,όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Ναζαρέτ,όπου πέρασε ο Χριστός τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται εκεί θα δούμε το πηγάδι από όπου έπαιρνε νερό η Παναγία.Θα ακολουθήσει προσκύνημα στην Κανά όπου έκανε το πρώτο του θαύμα ο Ιησούς, τη μετατροπή του νερού σε κρασί και ευλόγησε το γάμο. Στο ναό του Αγίου Γεωργίου της Κανά υπάρχουν ακόμα 2 από τις υδρίες του θαύματος.Κατόπιν  θα πάμε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη λίμνη της Τιβεριάδας στην Καπερναούμ.,το μοναδικό φυσικό υδραγωγείο της Παλαιστίνης.Θα επισκεφθούμε επίσης το Όρος των Μακαρισμών και την Γιαρντενίτ το σημείο όπου σήμερα πραγματοποιούνται οι συμβολικές βαπτίσεις στον Ιορδάνη ποταμό.Στην πόλη της Τιβεριάδας θα  υπάρχει χρόνος ελεύθερος για καφέ ή βόλτα στις όχθες της λίμνης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η Μέρα: Ιερουσαλήμ – Τελ Αβίβ –Αθήνα


Νωρίς το πρωί μεταφορά στο Τελ Αβίβ και το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


Το ταξίδι περιλαμβάνει:

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
• Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ξεναγήσεις όπως στο αναλυτικό πρόγραμμα
• Ελληνόφωνος ξεναγός


• 
ταξίδι δεν περιλαμβάνει:

Το
• Φόροι αεροδρομίων
• Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
• Ποτά στα γεύματα

 Ξενοδοχείο 4*

Δίκλινο         
Μονόκλινο  
Φόροι αεροδρομίων


Επί των τιμών θα έχετε και έκπτωση-προσφορά του :   "ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ  Travel"