THIAMT-34
Ρωτήστε μας για Τιμές και Αναχωρήσεις του 2018
5ήμερο για ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Πότσνταμ - Μουσείο Περγάμο (Δρέσδη)
1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Αναχώρηση για Βερολίνο. Άφιξη στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα και ξεκινάμε την ξενάγησή της. Θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη αλλά και παλαιά ιστορία μίας πόλης – σύμβολο, που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο “Τείχος του Αίσχους’’. Πρώτη μας στάση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης. Βλέπουμε τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον, ιστορικό, σημείο ελέγχου Τσάρλι, τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το πλήρως ανακαινισμένο Ράιχσταγκ. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην ‘’Λεωφόρο των ηγεμόνων’’ την πασίγνωστη Κουρφούστερνταμ και θα θαυμάσουμε από κοντά την καινούρια πλατεία Πότσνταμερ με τα εντυπωσιακά κτήρια και τις πολυτελείς κατασκευές. Επισκεπτόμαστε επίσης το μοναδικό μουσείο της Περγάμου, της περίφημης ελληνικής αποικίας στη Μ. Ασία, όπου βρίσκεται η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου και ο Βωμός της Περγάμου, μοναδικό ελληνικό Αριστούργημα του 2ου αι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα στη διάθεση σας, για αγορές και για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ
H σημερινή μας ημέρα αρχίζει με την εκδρομή στο ιστορικό Πότσνταμ (30χλμ), την έδρα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας με τα ανάκτορα Σαν Σουσί και το Νέο Παλάτι. Κατά την διάρκεια της παραλίμνιας διαδρομής από το Βερολίνο θα περάσουμε πάνω από την γέφυρα Γκλίνικερμπρικε, εκεί όπου γίνονταν οι ανταλλαγές των κατασκόπων μέχρι την πτώση του τείχους. Μετά το τέλος της ξενάγησης στο παλάτι προτείνουμε ένα ζεστό αφέψημα στο καφέ ρεστοράν μέσα στο δάσος του Σαν Σουσί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ (προαιρετική εκδρομή Δρέσδη)
Ημέρα ελεύθερη. Η “διπλή πρωτεύουσα” έχει να μας προτείνει πάρα πολλούς τρόπους να περάσουμε την ημέρα μας. Όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν για τις αγορές σας. Επίσης μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο και μια μπύρα σε κάποιο από τα πολλά μπαρ. Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν σε μία ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην κοντινή Δρέσδη, μία πόλη-υπαίθριο μουσείο, την επονομαζόμενη και “Φλωρεντία του ποταμού Έλμπε” και ίσως η ωραιότερη Μπαρόκ πόλη της Ευρώπης. Όσοι επιλέξουν την εκδρομή στη Δρέσδη θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Όπερα, το παλάτι Τσβίνκερ, το Πανεπιστήμιο και την ανακαινισμένη εκκλησία της Παναγίας/ Φραουενκίρχε. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Βερολίνο.
4η ημέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ημέρα ελεύθερη. Μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα αυτή την υπέροχη πόλη. Βόλτες στα πολυκαταστήματα για αγορές (KA DE WE, 205, 206, 207, GALLERY LAFAYETTE), μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατεία με τα δύο υπερσύγχρονα κτίρια, της Mercedes και της Sony, που επιβάλλονται στο χώρο, μια βόλτα στο Κοινοβούλιο για να θαυμάσετε από το γυάλινο θόλο του την υπέροχη θέα της πόλης και μια επίσκεψη στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό (γεμάτο εμπορικά καταστήματα) θα σας δώσουν μια γεύση σύγχρονης πόλης. Σας προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στο ποταμό Σπρεέ.
5η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - AΘΗΝΑ
Γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων μεταφερόμαστε μετά το πρωινό στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας.
Στις τιμές περιλαμβάνονται :
- Αεροπορικά εισιτήρια με ΟΑ.
- 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* & 5* αναλόγως επιλογής σας.
- Μεταφορές από/ προς το αεροδρόμιο στο Βερολίνο.
- Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
- Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.
- Ασφάλεια αστικής.
Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται :
- Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
- Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους,
- Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
- Ασφάλεια ατυχημάτων.
Σημείωση:
H σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : ΤΙΜΗ :
Επί των τιμών θα έχετε και έκπτωση-προσφορά του : "ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ Travel"
Για περισσότερες πληροφορίες - Ανοίξτε τα σχετικά Αρχεία παρακάτω